MEISTÄ

VALOTUS PÄHKINÄNKUORESSA


MILLAINEN BRÄNDI VALOTUS ON?

VALOTUS on ennenkaikkea ekologinen vaatemerkki, joka tarjoaa rentoja ja mukavia, mutta taiteellisella silmällä suunniteltuja, hitaan muodin tuotteita. Brändin alkuperäinen ajatus on ollut yhdistää yksinkertaisen tyylikkäitä vaatteita uniikkeihin printteihin. VALOTUS on yhden naisen, taiteilija Inka Holckin pienyritys Lapista, Rovaniemeltä.

 

KENELLE VALOTUS ON?

VALOTUS vaatteet ovat täydellisiä kenelle tahansa haaveilijalle ja seikkailijasielulle, merenrantojen tuulesta kaupunkien kautta metsien läpi lumihuippuisille tuntureille ja vuorille. VALOTUS on sinulle, joka haluat olla osa kestävää muutosta ja auttaa äiti-Maata parantumaan ja palautumaan ennalleen.

 

MITÄ EKOLOGISUUS TARKOITTAA MEILLE?

Haluamme vaatteidemme olevan niin ympäristöystävällisiä kuin vain mahdollista. Koska emme valmista tuotteitamme alusta saakka itse, meille on äärimmäisen tärkeää, että kumppanimme noudattavat samoja arvoja kanssamme.

Stanley/Stella suunnittelee ja valmistaa vaatteet, joita käytämme tuotteissamme. Kaikki S/S:n vaatteet ovat tehty joko luomu- ja/tai kierrätysmateriaaleista ja myrkyttömistä väreistä. He myös rajoittavat tuotannossa käytettävää veden määrää. S/S on Fair Wear Foundation jäsen, joka takaa 100% tuotannon läpinäkyvyyden, ja heillä on PETA-sertifikaatti, joka tarkoittaa, että kaikki heidän tuotteensa ovat 100% vegaanisia.

Meidän Lapissa tapahtuva suunnittelu ja toiminta, eli tuotteiden osalta printtien suunnittelu sekä kaikki yritystoiminta mm. pakkaus ja toimitus toimii aurinko- ja tuulisähköllä ja suuri osa laitteistosta on ostettu käytettynä. Kaikki pakkauksemme ovat muovittomia.

Printtien painatus tuotteisiin tapahtuu yhteistyössä helsinkiläisen FRAMME:n kanssa. Printeissä käytetyt värit ovat vesipohjaisia ja myrkyttömiä, ja painatusteknologia on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaaksi.

 

Istutamme puun jokaisesta ostoksesta paikallisesti Rovaniemelle.

 INKA HOLCK
yrittäjä

Olen ulkoilmasielu ja auringon lapsi. Elän metsän keskellä, yhdessä luonnon kanssa ja saan inspiraationi siitä. Olen asunut koko elämäni luonnon ympäröimänä, pääosin arktisessa pohjoisessa ja ajoittain Indonesian tropiikissa. On siis täysin itsestäänselvää minulle, että haluan auttaa osaltani suojellakseni luontoa.

Sain ensimmäisen ajatukseni VALOTUS-brändistä, kun yritin miettiä keinoja olla ympäristöystävällisempi arjessani. Minun oli vaikeaa löytää itseni tyylisiä vaatteita, jotka olisivat olleet ekologisia. Olin myös pitkään miettinyt uusia tapoja luoda taidetta ja taiteellisempia valokuvia, joten ajattelin, että voisin Valotuksen kautta kanavoida nämä molemmat intohimot, taiteen ja luonnon auttamisen, minulle ominaisella tavalla.

Vapaa-ajan harrastukseni ovat muodostaneet elämäntyylini alusta saakka. Vapaa-lasku, tanssi, musiikki, rekikoirat, vesiurheilu ja retkeily. Näitä kaikkia myös VALOTUS on sielussaan. Haaveilija ja seikkailijasielu.